Nieuws

Uit de media: Roofs 2017-02-28 Special valbeveiliging

Randbeveiliging voor de kopgevel

Special valbeveiliging
AH Roof Safety Systems uit Bolsward heeft een veiligheidssysteem ontwikkeld ­waarmee ook een collectieve beveiliging voor de kopgevel beschikbaar is.
Zoals bekend moet bij werken op hoogte in alle gevallen in eerste instantie gekeken worden of een collectieve oplossing kan worden toegepast. Alleen wanneer dit niet mogelijk is, mag gemotiveerd gekozen worden voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor zowel platte als hellende daken is een uitgebreid assortiment collectieve beschermingsmiddelen beschikbaar. Maar voor de kopgevels was er nog geen systeem.
AH Roof Safety Systems is leverancier van een assortiment collectieve beschermingsmiddelen in Nederland, België, Zweden en Denemarken. Het bedrijf is voortdurend bezig met innovatie om de veiligheid te vergroten bij het werken op hoogte. Men kreeg vaak de vraag naar beveiliging voor kopgevels. Daarom heeft oprichter Jurjen de Haan een oplossing bedacht.

Systeem
De Roof Shelter is een systeem dat op alle hellende daken (10-50°) is toe te passen. Het type dak maakt dan niet zoveel uit, het systeem is toepasbaar op dakpannen, golfplaten, sandwichpanelen, etc.
De Roof Shelter is volledig uit aluminium vervaardigd. Het systeem weegt ongeveer 6 kg per meter en is transportvriendelijk. Het hekwerk is onbeperkt door te bouwen met secties van 2 en 3 meter hekwerken. Ter plaatse van de nok wordt de nokhaak met een hekwerk over de nok gehangen. Aan de binnenkant van het werkgebied wordt de verstelbare bevestigingsbeugel vervolgens aan een degelijke ondergrond bevestigd. Daarna kunnen de volgende hekwerken worden aangekoppeld. De kantplanken worden aan de onderligger, aan de kant van het werkgebied, gemonteerd. Het systeem is TÜV gecertificeerd.

Productieverhogend
De Haan: “Iedere werkgever heeft dagelijks te maken met het dilemma met aan de ene kant productiedruk en aan de andere kant veiligheid. Dit dilemma kan een oorzaak zijn van werkstress of het laten bestaan van onveilige situaties. Het dilemma tussen veiligheid en productie word helaas vaak beslecht in het voordeel van productie. Niet vreemd, want hiermee wordt het geld verdiend.”
“Het besef van wat er mis kan gaan, ontbreekt bij veel ondernemers,” vervolgt De Haan. “Daarnaast zien ze veiligheid niet als prioriteit. Ze hebben het al druk genoeg met andere zaken en de veiligheid komt wel. En het kost geld. Men moet anders gaan denken. In sommige gevallen ben je maar even bezig met veiligheid maar die tijd haal je vaak weer in bij de productie.”
De Haan is van mening dat veiligheid juist productieverhogend kan werken: “Dat is bij onze klanten ook wel gebleken. En bovendien: reken maar eens uit wat een mensenleven kost of een boete van inspectie SZW . Natuurlijk: de boete is maar bijzaak, een mensenleven is onbetaalbaar.”

De Roof Shelter is vanaf heden leverbaar.

Onlangs heeft AH ROOF Safety Systems een mooie opdracht gekregen van Man & Mach in Drachten.nieuws1

De opdracht vond plaats bij Osinga de Jong in Makkum. Het dak had zijn laatste dagen gehad en was toe aan een volledige vernieuwing. Om het nieuwe dak te leggen is er in eerste instantie een plan gemaakt. Doelstelling was binnen 3 dagen het dak volledig te vernieuwen. AH ROOF Safety Systems heeft de werkzaamheden tot het aanbrengen van de beveiliging gedaan. Voor het aanbrengen van de randbeveiliging is er een hoogwerker ingeschakeld om zo veilig mogelijk te werken. Het monteren van de beveiliging ging zeer snel: 80 meter was binnen 5 uur compleet gemonteerd. De opdrachtgever is zeer tevreden omdat de montage snel is verlopen en er veilig kon worden gewerkt met een strak resultaat.

Het belangrijkste is uiteraard dat de mensen van Man & Mach veilig hun werkzaamheden konden uitvoeren door de inschakeling van de dakbeveiliging van AH ROOF Safety Systems.

roofshelter
WIJ LEVEREN VOOR ALLE DAKEN HET PASSENDE VEILIGHEIDSSYSTEEM! ROOFSHELTER, ROOFSHELTER FLAT ROOF, RSS HELLEND, PLAT OF OPWAAI SYSTEMEN EN VEILIGHEIDSMATERIALEN

Zorg ervoor dat u en uw mensen veilig kunnen werken. Koop ons eigen AHRSS systeem ROOF SHELTER voor platte daken of voor de kopgevel. Koop een van de systemen van RSS voor hellende daken, platte daken of als opwaaibeveiliging.

Bel ons op 06 28458646 of maak een afspraak.